widgets

Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού Κρήτης

30 χρόνια προσφοράς στην παιδεία & τον πολιτισμό
Δ/ντής Σπουδών - Βασικός Εμψυχωτής: Λάκης Κουρετζής

 

Παράρτημα Κρήτης

 

Έναρξη μαθημάτων για το σπουδαστικό έτος 2023-2024: Σαβ/κο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2023


Η Σχολή στην Αθήνα και την Κρήτη λειτουργεί από το 1987 και συμπληρώνει πάνω από 30 χρόνια έγκυρης και αδιάλειπτης λειτουργίας, αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού στη χώρα μας. Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Με τρεις αυτοτελείς κύκλους σπουδών διαμορφώνει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Η Σχολή μας ξεκινά με πίστη και αισιοδοξία τη νέα σπουδαστική περίοδο 2022-23, διευρύνοντας τις διαστάσεις της Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού και προσθέτοντας στο πρόγραμμα σπουδών νέες τεχνικές και βιωματικές εμπειρίες, που επιβάλουν οι ανάγκες της εποχής μας.
Λειτουργεί σε θεατρικούς χώρους και ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα δράσης και έχει κυρίως βιωματικό αλλά και θεωρητικό χαρακτήρα.

Απευθύνεται :
σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και θεατρικών σχολών, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων,
- σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες
- σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση
- σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, τις τέχνες και τον πολιτισμό
- σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού

Ο κύκλος σπουδών είνα τριετής: 2 Σαββατοκύριακα τον μήνα, με 2 πεντάωρες συναντήσεις, (Σάββατο & Κυριακή) από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο.
Οι σπουδαστές μας, κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ειδικής αγωγής, καλλιτεχνικών μαθημάτων, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, από τον χώρο των τεχνών και ιδιαίτερα του θεάτρου, αλλά και άλλων επαγγελμάτων & ενδιαφερόντων, βιώνουν μια μοναδική και ιδιαίτερη εμπειρία που αξιοποιείται όχι μόνο για τον εαυτό τους με αυτοβελτίωση, διεύρυνση των ορίων, απογείωση των εκφραστικών τους μέσων (σωματική έκφραση-κίνηση, λόγος, φωνή, επινοητικότητα), αλλά και για την επαγγελματική τους ενασχόληση, στην τάξη, με ομάδες νηπίων και παιδιών όλων των ηλικιών, εφήβων, ενηλίκων, υπερηλίκων.
ΦΑΝΤΑΣΙΑ-ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΟΙΡΑΣΜΑ-ΕΚΦΡΑΣΗ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αποτελούν τους πυλώνες όπου εδράζεται το Θεατρικό Παιχνίδι, μέθοδος παιδαγωγική και θεατρική που ανέτρεψε την παιδαγωγική διαδικασία στον τόπο μας και που, με τις τεχνικές και τις πρακτικές του, την κατέστησε ελκυστική, απολαυστική και αποτελεσματική για διδάσκοντες και διδασκομένους, με θεαματικό όφελος για τους συμμετέχοντες.

Στο Θέατρο της Ημέρας λειτουργούν ετήσια και ταχύρρυθμα Σεμινάρια σχετικά με την Παιδαγωγική θεάτρου και το Θέατρο καθώς και τμήματα- εργαστήρια Θεατρικού παιχνιδιού & δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και εφήβους, των οποίων οι βασικοί εμψυχωτές είναι απόφοιτοι - πτυχιούχοι της Σχολής μας και στα οποία οι σπουδαστές μας κάνουν πρακτική άσκηση.

Η βασική παιδαγωγική ομάδα αποτελείται από τους:

Διεύθυνση Σπουδών: Λάκης Κουρετζής
Επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Παιδαγωγός- Σκηνοθέτης-Συγγραφέας
Δημιουργός της μεθόδου Θεατρικού Παιχνιδιού

Καλλιτεχνική Δ/νση: Ανδρομάχη Μοντζολή
Διδάκτωρ Θεατρολογίας Παν/μίου Αθηνών
Σκηνοθέτης-Σκηνογράφος-Παιδαγωγός θεάτρου

Μαρία Κεφαλάκη
Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής
Εκπαιδευτικός-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

Αφροδίτη Παρζακώνη
Παιδαγωγός Θεάτρου-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού-Νηπιαγωγός
Σκηνοθέτης

Ηλίας Πίτσικας
Παιδαγωγός-Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού

Παναής Κασσιανός
Εκπαιδευτικός-Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού

Αριστόκριτος Τομαζινάκης
Εκπαιδευτικός-Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού

Νίκος Χαλεπάκης
Παιδαγωγός Θεάτρου-Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού

ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ομίλου Παπαδόκωστα "Σχολές Κρητικών Χορών", Λεωφ. Κνωσσού 41, Ηράκλειο.

 

Βρείτε μας στα social media