widgets

Παραστάσεις Για Παιδιά

Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, προτείνει μία θεατρική παράσταση με παιδαγωγικό στόχο και ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών – θεατών. Επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση του Θεάτρου για παιδιά, τόσο από θεματολογική όσο και από σκηνική άποψη, με το Θεατρικό παιχνίδι, που αποτελεί κύριο αντικείμενο και μέθοδο εργασίας μας και εντάσσεται μέσα στη δράση του έργου, ώστε τα παιδιά όχι μόνο να διασκεδάσουν και ψυχαγωγηθούν, αλλά να βιώσουν και κατανοήσουν καλύτερα τα μηνύματα της παράστασης.

Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας της Λένας Τερκεσίδου.

Αριθ. Υπουργείου Παιδείας: 149387

Παράσταση με θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου της Ημέρας παρουσιάζει τους «Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας», μια παράσταση- θεατρικό παιχνίδι που προσεγγίζει το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών. Η παράσταση – με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών - είναι γεμάτη δράση και απρόοπτα γεγονότα και θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές που συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής. Κινείται σε πολλαπλά επίπεδα και κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα αποτελώντας παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης.

Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά - με τη βοήθεια των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών θεατρικού παιχνιδιού, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης.

Συντελεστές:

Παιδαγωγική επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοντζολή,

Μουσική: Γιάννης Μακρίδης, Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Όλγα Μουργελά, Δημήτρης Πάσιος, Μαρσώ Φίλη, Σωτήρης Χατζηνικολάου και παίζουν με τα παιδιά ειδικά εκπαιδευμένοι Εμψυχωτές-Θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της 3/ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περίληψη του έργου: Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και άλλοι φίλοι τους. Φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για τις πιο υγιεινές τροφές ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό. Οι Χημικοχωρίτες όμως - ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους - καταστρώνουν ένα σχέδιο δολιοφθοράς για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο. Με τα χημικά τους όπλα φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες) προσπαθούν να καταστρέψουν τα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς ώστε να τα αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή, να χτίσουν εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές, να γίνουν πάμπλουτοι και να εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη. Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες με καθαρό μυαλό τίμια μέσα και ένα πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Για σχολεία και νηπιαγωγεία: καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως.

Βρείτε μας στα social media