Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής»

Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» έχει δημιουργηθεί προς τιμήν ενός εκ των συντελεστών του αλλά και δημιουργού της Μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, που αποτελεί ένα από τα κύρια αντικείμενα και δραστηριότητες του Θεάτρου μας.

Βασικοί σκοποί:

Η έρευνα και μελέτη της Παιδαγωγικής Θεάτρου και του Θεατρικού Παιχνιδιού μέθοδος και έργο ζωής του Λάκη Κουρετζή.

Η συγκέντρωση, ψηφιοποίηση, επεξεργασία, καταγραφή και διατήρηση του προσωπικού έργου του Λάκη Κουρετζή

Α) του θεατρικού του έργου: (κείμενα θεατρικών έργων, χειρόγραφα, παραστασιολογία και αρχείο των παραστάσεων).

Β) του παιδαγωγικού του έργου (συγκέντρωση, ψηφιοποίηση και απομαγνητοφώνηση κασσετών από τα μαθήματα, τα εργαστήρια και τα σεμινάρια του Λάκη Κουρετζή, συγκέντρωση, καταγραφή και ψηφιοποίηση των άρθρων, συνεντεύξεων και σημειώσεων, συγκέντρωση των εντύπων όπου έχουν δημοσιευτεί άρθρα και συνεντεύξεις, διατήρηση αντικειμένων και εγγράφων – ημερολογίων, σημειώσεων, συγγραφικού έργου - προσωπικών αντικειμένων, ενθυμημάτων που ο Λάκης Κουρετζής παραχωρεί στο «Κέντρο»).

Η συλλογή του αρχείου όλων των δραστηριοτήτων του Θεατρικού Παιχνιδιού από την έναρξή του μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η καταγραφή των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων.
Ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης σχετικής με τα θέματα της Παιδαγωγικής Θεάτρου, του θεάτρου και της παιδαγωγικής.
Η δημιουργία ταινιοθήκης με οπτικοακουστικό υλικό και η δυνατότητα προβολών.
Η οργάνωση συνεδρίων και συμποσίων επιστημονικού και ερευνητικού χαρακτήρα.
Η δυνατότητα υποτροφιών.
Οι εκδόσεις βιβλίων και σημειώσεων. Η δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, χρήσιμου στην εργασία των εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού.
Η έκδοση ενημερωτικού δελτίου με την επικαιρότητα αλλά και επιστημονικά θέματα. Η δημιουργία μέσω του διαδυκτίου ενός forum ανταλλαγής και επικοινωνίας.
Η παρουσίαση και λειτουργία όλων των αναφερόμενων στο σκοπό έργων και δραστηριοτήτων μέσω δημιουργίας διαδικτυακής ιστοσελίδας καθώς και διαδραστικών μαθημάτων και άλλων εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου και κάθε μορφής ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Δράσεις του Κέντρου:

Το Κέντρο Έρευνας, έχει ήδη διοργανώσει δύο επιστημονικές-καλλιτεχνικές διημερίδες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Γραμματά:

1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΓΩΓΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ
εφαρμογές, προβληματισμοί, προοπτικές
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Θέατρο, τη Λογοτεχνία και στο Θεατρικό Παιχνίδι
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Βρείτε μας στα social media